Ev Projeler/Buluşlar MSCA Değişim Programı (Staff Exchange) 2023 Çağrısı
Projeler/Buluşlar

MSCA Değişim Programı (Staff Exchange) 2023 Çağrısı

Değerli Araştırmacılar,

Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges – SE) 2023 Çağrısı açıldı.

MSCA Değişim Programı kapsamında, Avrupa içinden ve/veya dışından araştırma faaliyeti yürüten en az üç farklı kuruluşun (akademik ya da akademik olmayan diğer kuruluşların – sanayi kuruluşları ve KOBİler dahil) bir araya gelmesiyle oluşturulacak konsorsiyumlarla, araştırma, teknik ve idarî personel değişimleri yapılması; böylece ortak bir araştırma projesi yürütülmesi ve uluslar/sektörler arası bilgi/teknoloji transferi sağlanması hedeflenmektedir. Değişime katılacak personel her tecrübe seviyesinde olabilmektedir (kariyerinin başında, kıdemli, teknik, idarî vs). Değişime gönderilen araştırmacının bilgi transferi gerçekleştirmek üzere kurumuna geri dönüşünün sağlanması gerekmektedir.

Toplam proje süresi en fazla 4 yıla kadar olabilmekte ve bu süre içinde kurum personeli olmak şartıyla kurumlar arası personel değişimleri kişi başı 12 ayı geçmeyecek şekilde organize edilmelidir. Söz konusu 12 aylık dolaşım süresi her araştırmacı için 1 aydan az olmamak kaydı ile bölünerek 4 yıllık proje süresine yayılabilir. (Örneğin, kurumundan uzun süreli ayrılmak istemeyen deneyimli araştırmacılarımız her yaz üçer aylık değişimlerini yurtdışındaki ortaklarında geçirecek şekilde proje kurgulaması yapabilirler.)

Araştırmacılara sadece dolaşımda oldukları süre boyunca Avrupa Komisyonu tarafından aylık sabit destek sunulmaktadır. Dolaşımda olan araştırmacının maaşı kurumu tarafından ödenmeye devam ederken, Avrupa Komisyonu’ndan ek destek verilmektedir. Dolayısıyla proje kapsamında yeni personel işe alımı beklenmemektedir; ortak kurumlarda çalışmakta olan personelin görevlendirilmesi (secondment) esas alınır. Proje ortaklarında en az 1 aydır çalışmakta olan araştırma personeli, idarî ve teknik personel, proje kapsamında değişime katılabilir. Araştırma ve eğitim giderleri kalemi proje yürütülürken oluşacak araştırma masrafları için kullanılırken; kurumların projenin idari masrafları için kullanabileceği idari maliyetler bütçesi bulunmaktadır.

Başvurular Avrupa Komisyonu’na ait “Funding and Tenders Portalı” üzerinden doğrudan Avrupa Komisyonu’na (online) yapılmaktadır. Dokümanlar, çağrıya ait güncellemeler ve başvuru linkleri 5 Ekim’de aynı başvuru sayfasında yayınlanmıştır. Çağrıya 28 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecektir.

Koordinasyonu Türkiye’deki kurumlardan sağlanacak projeler için TÜBİTAK tarafından sağlanan Koordinatörlüğü Destekleme Programı‘na başvuru yapabilir, proje önerinizi iyileştirmek için ön değerlendirme desteği alabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

pexels-ezekixl-akinnewu-1006202-380x380

Dilruba

Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis a sem Donec vehicula luctus nunc in laoreet

Trending Now

Hot Topics

İlgili Makaleler

Projeler/Buluşlar

Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu

Köprüde Buluşmalar Kapsamında Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu Başvuruları Başladı İstanbul Kültür...

Projeler/Buluşlar

Eureka – Xecs 4. Çağrısı

Xecs, Elektronik Bileşenler ve Sistemler (ECS) topluluğunda sürdürülebilir endüstriyel inovasyonun hızını artırmak...

Projeler/Buluşlar

Sanatsal Üretim Fonu

SAHNE projesinin sanatsal üretim açık çağrısı kapsamında Türkiye’de ikamet eden, görsel sanatlar...

Projeler/Buluşlar

IPARD III Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı Beşinci Başvuru Çağrı...